Reading Time: 1 minute

Hoeveel mensen bezoeken een Japans restaurant om te genieten van Sushi met een kop warme Sake? In hoeveel tuinvijvers zwemmen Japanse sierkarpers, Koi, rond. Hoeveel liefhebbers zorgen wereldwijd voor een Bonsai? Het antwoord is heel simpel: heel veel! We hebben ons de Japanse cultuur eigen gemaakt maar we weten nog veel niet.

Wist je bijvoorbeeld dat Kabushiki Gaisha Kongō Gumi het oudste bedrijf ter wereld was? Het bestond in Osaka van 57 tot 2006. Het management was altijd in handen van één familie. De Japanse prins Shotoku Taishi heeft 57 leden van de Kongō-familie in Paekche (Korea) gecontracteerd voor de bouw van de boeddhistische Shitennō-tempel in Osaka en die van Nara, de latere hoofdstad. Sinds 2006 maakt het bedrijf deel uit van Takamatsu. Masaku Kongō was de vijftigste en laatste Kongō die dit oude bedrijf leidde.

Boeken of dvd’s over Japan worden zeer gewaardeerd op de Han Ma-Eul-pagina. Dit geldt ook voor georganiseerde reizen, presentaties in uw eigen omgeving en al het andere dat betrekking heeft op de Japanse cultuur.

Heb je een goed verhaal? Of heb je dat item dat alle liefhebbers van Japan moeten kopen?

Participate

email adres is protected!

FB-Page  Nippon Mura

 

JOIN OUR NEWSLETTER
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Join the Mantifang newsletter and we will keep you up to date once a month
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

10 thoughts on “Japan Nippon Mura 日本

Leave a Reply